Вплив попереднього заморожування поживного середовища на ріст культур лактобактерій

Показано, що попереднє заморожування поживного середовища може стимулювати ріст молочнокислих бактерій, причому підвищення концентрації клітин не завжди веде до зниження рН. Найбільше впливає заморожування на швидкоростучі штами.

Рік видання: 
2009
Номер: 
2
УДК: 
576.852.22:615.45:615.33
С. 103–107, укр., Іл. 5. Табл. 5. Бібліогр.: 9 назв.
Література: 

1. Синюков В.В. Вода известная и неизвестная. — М.: Знание, 1987. — 284 с.
2. Слесарев В.И. Химия: основы химии живого. — СПб.: Химиздат, 2000. — 784 с.
3. Зацепина Г.Н. Физические свойства и структура воды. — М.: Изд-во МГУ, 1998. — 184 с.
4. Антонченко В.Я., Давыдов А.С., Ильин В.В. Основы физики воды. — К.: Наук. думка, 1991. — 635 с.
5. Зенин С.В. Структурированное состояние воды как основа управления поведением и безопасностью живых систем: Автореф.: дис. … докт. мед. наук. — М., 1999. — 42 с.
6. Самойлов О.Я. Структура водных растворов и гидратация ионов. — М., 1957.
7. Онацкая А.А., Музалевская Н.И. Химия — традиционная и пародоксальная. — Л.: Изд-во ЛГУ, 1985. — С. 88—113.
8. Макарова Н.В., Трофимец В.Я. Статистика в Exel: Учеб. пос. — М.: Финансы и статистика, 2006. — 368 с.
9. Лапач С.Н., Чубенко А.В., Бабич П.Н. Статистика в науке и бизнесе. — К.: МОРИОН, 2002. — 640 с.

Текст статтіРозмір
2009-2-15.pdf231.09 КБ

Тематичні розділи журналу

,